Visual Studio 2017


A Microsoft 2017 áprilisától elérhetővé tette legújabb Visual Studio 2017 fejlesztői szoftvereit.

Az új fejlesztői szoftvercsalád számos fejlesztéssel érkezett:

  • A legszembetűnőbb változás az előző verziókhoz képest, hogy a Visual Studio 2017 lényegesen gyorsabb elindulást és működést garantál, miközben kevesebb memóriát használ fel. Továbbá lemezigénye is csökkenthető, amennyiben csak meghatározott feladatokra használják - telepítésnél ugyanis a korábbiaknál még inkább testre szabhatók a telepítések.
  • Mostantól új platformon is dolgozhatnak majd a Visual Studio-val. A Microsoft ugyanis elkészítette a fejlesztői keretrendszer macOS-en futó változatát is. Ennek segítségével természetesen a Mac-eken futó alkalmazásokat is lehet készíteni, bár a fókuszban elsősorban a mobilos fejlesztés áll.

Azoknak a fejlesztőknek, akik elsősorban Visual Studio-ban írják alkalmazásaikat, mindenképpen érdemes a Microsoft fejlesztőkörnyezetének legújabb verziójára átváltaniuk. A Visual Studio 2017-ben ugyanis jelentős mértékben gyorsulnak majd a népszerű nyelvekkel kapcsolatos fejlesztési folyamatok, köszönhetően néhány lényeges változtatásnak.Így például az IDE új kiadása a korábbi verziókhoz képest sokkal gyorsabban fogja betölteni a nagyméretű projekteket is, és jelentősen rövidebb idő alatt tudja majd azokat a módosítások után rebuildelni is.

A Microsoft a Visual Studio 2017 megjelenésével párhuzamosan jelezte a még Visual Studio 2008-at használó fejlesztőinek, hogy kezdjenek újabb verziót használni. A cég ugyanis 2018 áprilisában megszünteti a fejlesztőrendszer előbb említett verziójának támogatását, amelyet követően így problémássá válhat a projektek további fejlesztése.

A támogatás lezárása a teljes értékű Visual Studio 2008 mellett természetesen a Visual C# 2008, a Visual C++ 2008, illetve Visual Basic 2008 nyelvspecifikus kiadásokat is érinti. Ezen kívül a Team System 2008 különböző kiadásainak, valamint a Visual Web Developer 2008-nek a használói sem számíthatnak majd frissítésekre 2018 áprilisát követően.

 

Akciók

Februári Embarcadero Akciók
Akár 14% kedvezmény Rad Studio, Delphi és C++ Builder termékekre és 1-et fizet 3-at kap verziókövetés akció

Hírek

Embarcadero Rio 10.3.1 Release
Megjelent a RAD Studio, Delphi, és C++ Builder 10.3.1-es frissítése
ReSharper 2018.3 Release
Megjelent a JetBrains ReSharper .Net fejlesztőeszköz új 2018.3-as verziója
Delphi 10.3 Release
Megjelent a Delphi és a C++ Builder új (10.3) fő kiadása
Delphi ingyenes Community Edition
Az Embarcadero helyi partnereként tájékozatni szeretnénk ügyfeleinket, hogy megjelent a Delphi új verziójának az ingyenes Community Edition változata.